Niet aangemeld
Sommige features zijn niet beschikbaar
home
Homepagina
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
person
Inloggen
help
Help
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Daciamodellen
Autosalon van Parijs: Dacia Dokker

Met het nieuws over de nieuwe Logan Sedan , Sandero en Stepway zijn we er nog niet. Dacia had nog meer voor ons in petto. Ook de Dacia Dokker was aanwezig op de stand.

Door Dacia waren twee versies van de Dacia Dokker meegenomen naar Parijs. Een Ambiance-versie voorzien van de 75 PK sterke dCi en de Laur?ate-versie met de 90 PK sterke dCi. Met een uitstoot van 118 gr/km is ook deze diesel niet de schoonste; het verbruik van 4,5L/100km is netjes.

Deur weggelaten in deze Dacia Dokker

We beginnen met de Ambiance-versie. De meest opvallende eigenschap van de hier getoonde versie is het ontbreken van een deur aan de linkerzijde (behalve natuurlijk de deur voor de bestuurder. In plaats daarvan is de zijwand geheel dicht. Maar ook de ramen aan de linkerzijde kunnen niet open!

Boord-computer

Ook de bumpers van deze Dokker zijn niet meegespoten in de carrosserie-kleur. Electrische spiegelverstelling kun je eindeloos naar zoeken; deze zit er niet op. Een uitgebreide boord-computer? ook niet. Wel wordt op een eenvoudiger display de totaalstand, dagstand, hoeveelheid brandstof en de tijd weergegeven. Ook de onderhoudsinterval is er op weer te vinden. De tellers zijn nu niet omringd met chromen randen maar met glanzende zwarte randen.

Aangezien een reservewiel tegenwoordig optioneel is, vind je deze hier ook niet onder deze Dacia Dokker. De middenconsole waarin de radio is ondergebracht is van een zilverkleurige lak voorzien. De radio is ook hier eenvoudig gehouden; een standaard 2 DIN versie is gemonteerd. Maar in tegenstelling totn het duurdere Media NAV systeem kun je hier WEL cd's afspelen.Overigens is het geluid heel behoorlijk. Het dakvak is wel aanwezig op deze versie en dit keer is het gemonteerd vlak boven de voorruit en dus door de bestuurder te gebruiken (dit in tegenstelling van de Logan MCV).

Een meer uitgebreid artikel volgt over de andere aanwezig Lodgy, de Lauréate-versie. Binnenkort zal deze ook te configureren zijn via de website van Dacia Nederland.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren
arrow_upward