menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Nieuwe Motoren voor Dacia

event
20-01-2019
account_circle
Richard
folder
Overig
forum
0

Nieuwe benzinemotoren

Vanwege de huidige milieu-eisen is het motorenaanbod weer op de schop gegaan. De TCe motoren zijn aangepast.

Vooralsnog zal de nieuwe Energy TCe motor alleen voor de Duster worden toegepast, althans in nederland. Bij de Lodgy is hier de SCe voor in de plaats gekomen.

Vermogen van 130PK

De 130PK versie is een viercilindermotor van 1330CC met 16 kleppen die zijn maximale koppel van 240NM al bereikt bij een toerental van 1600rpm. Het maximale vermogen van 130PK wordt bij 5000rpm bereikt. Het opgegeven gemiddelde verbruik van deze nieuwe motor is 6.1L/100KM en de uitstoot bedraagt 139GR/KM. Hiermee komt de motor op een energielabel D.

Vermogen van 150PK

De 150PK is een soortgelijke motor. Ook deze heeft een inhoud van 1330CC en er zijn ook hier 16 klepen aanwezig. Het maximale koppel van deze variant is 250NM en wordt bij 1700rpm bereikt. Het maximale vermogen van 150PK wordt bereikt bij 5250rpm. Ook deze versie heeft een opgegeven gemiddeld verbruik van 6.1L/100KM. Aangezien het verbruik hetzelfde is als bij de 130PK versie is het energielabel dus ook hetzelfde.

Het nieuwe, lichtere aluminium motorblok bevat diverse innovaties, zoals ?Bore Spray Coating?. Deze coatingtechnologie voor de binnenzijde van de cilinderwand, zorgt voor betere prestaties en meer rijplezier dankzij het verbeterde warmtemanagement. Om de uitstoot van deeltjes te reduceren, zijn de nieuwe benzinemotoren met directe injectie nu standaard voorzien van een benzinepartikelfilter (GPF).

Voorlopig is de nieuwe Duster allen als 4x2 leverbaar; vanaf midden 2019 is de verwachting dat ook de 4x4 weer leverbaar wordt.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward