menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Android Auto beschikbaar voor Dacia

event
17-03-2019
account_circle
Richard
folder
Overig
forum
4

Het was al een tijdje geleden aangekondigd en nu is het zover: Dacia levert het MediaNAV nu met Android Auto (en Apple Carplay).

Dit laatste systeem kan ik niet over oordelen daar ik geen Apple producten heb.

Om het systeem te kunnen bekijken had ik natuurlijk een nieuwe Dacia nodig aangezien het nog maar kort geleden geintroduceerd is. De firma Munsterhuis was zo vriendelijk om mij toegang te verschaffen tot een Duster in de Techroad editie. (hierover volgt ook nog een artikel).

Ik moet echter wel beginnen met het feit dat je, hoewel het MediaNAV het officieel ondersteunt, eigenlijk nog niet met Android auto aan de slag kunt!

Hier is een hele simpele reden voor: Android Auto is een app voor op de telefoon en in Nederland is het verboden om je smartphone te gebruiken tijdens het autorijden. Daarom is de app in Nederland niet verkrijgbaar.

Maar daar is een goede oplossing voor. Via de website apkmirror.com is de app te downloaden. Deze website is betrouwbaar maar toont wel enige reclame. Hier moet je doorheen kijken.

Er zijn daar diverse downloadbestanden, afhankelijk van het type smartphone. Hier zul je zelf een keuze moeten maken.

Na installatie

Na installatie is het heel eenvoudig. Je verbindt je smartphone met het MediaNAV door middel van een USB-kabel. Zodra je dat gedaan hebt zal de verbinding tot stand worden gebracht en zal Android Auto op worden gestart (het kan zijn dat je je wachtwoord op de smartphone moet ingeven).

Als de app op het MediaNAV gestart is zie je onderin een balk met een vijftal iconen. Het meest linker icoon start de navigatie op; het tweede icoon van links start het telefoonboek op; het middelste icoon start het beginscherm op van Android Auto; Het vierde icoontje start de muziekspeler en het laatste icoontje laat je teruggaan naar het originele MediaNAV systeem.

Dempen

Als je naar het navigatiegedeelte gaat met het meest rechtse icoontje dan heb je via de instellingen het eerste popup-scherm waar je het verkeer in- en uit kunt schakelen. Je kunt ook kiezen tussen kaart en sattelietweergave. Via het dempen kun je instellen of alles gedempt moet worden of dat je alleen verkeersmeldingen wilt horen.

Routeopties

Routeopties is een heel handig scherm waar je snel toegang hebt tot handige opties, namelijk het in- danwel uitschakelen van snelwegen, tolwegen en veerdiensten.

Routes kunnen heel makkelijk worden ingegeven aangezien Google met je meedenkt. Ook het stoppen van een route is kinderspel. En ik moet het Dacia nageven: het systeem is prettig snel. Voor mijn gevoel nog sneller dan het eigen MediaNAV. Nog een voordeel: je leert het systeem heel snel kennen vanwege de eenvoud van opzet!

Voor mijn werk gebruik ik zelf ook Android Auto, maar dan in een VW Transporter. Daar werkt het systeem ook uitstekend dus ik heb geen reden om aan te nemen dat Android Auto in de Dacia niet goed zal zijn. Maar ongetwijfeld zal ik binnenkort gaan rijden met een Dacia met Android Auto en dan zal ik mijn bevindingen daarover ook mededelen.

Apps voor Android Auto

Via de Google Playstore zijn er ook nog diverse apps te downloaden die geschikt zijn voor het gebruik met Android Auto. Denk hierbij aan verschillende types radio, videoplayers, chatprogramma's, audiobooks en nog veel meer.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.


Leandro
verified_user
12-06-2019 om 12:32
Dag Andre, dit is een probleem wat zich op dit moment op meedere telefoons voor doet. Het is een foutje in de Android Auto app. Het installeren van een nieuwe versie zou het probleem moeten verhelpen.

Andre Hordijk
10-06-2019 om 18:45
Heb problemen met android auto. Hij verliest steeds contact met de telefoon en het media nav systeem waar kan het aan liggen gebruik gewoon de offici?le usb kabel

Leandro
verified_user
23-03-2019 om 11:18
Hallo Frank, sterker nog, de Stepway serie is niet meer leverbaar aangezien de Tech Road deze vervangt. Wat betreft het uiterlijk veranderd er weinig. Er komt hier binnenkort nog een artikel over!

Frank Alexander
20-03-2019 om 16:33
Wel zuur dat ik dan net een "tussen-wal-en-schip" model heb net zonder Android Auto (besteld in september 2018, geleverd: 11-januari 2019) waarbij ze ook nog eens de "DAB+" vergeten zijn. (Ik ging er vanuit dat een Lodgy Stepway wel standaard DAB+ zou hebben, helaas, let dus goed op tijdens de bestelling...)
arrow_upward