menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Komt er wel of geen grotere broer van de Duster?

event
10-08-2018
account_circle
Richard
folder
Dacia Duster
forum
4

Tegenwoordig is het helemaal "hot" om in een SUV te rijden. Lekker een stuk hoger dan anderen met bijkomend voordeel dat je vaak ook nog eens meer zicht hebt. Totdat je een SUV voor je hebt rijden..

Al een tijdje gaan er geruchten dat er nog een grotere variant van de Duster aan zou komen. Dus een grotere wielbasis en 7 zitplaatsen. Het lijkt er nu toch echter op dat het niet gaat gebeuren.

SUV's mogen dan verkopen als warme broodjes, Dacia is zich er ook wel van bewust dat de prijs van de huidige Duster wel zo'n beetje de grens is.

Dankzij de zeer betaalbare auto's (behalve in Nederland natuurlijk omdat we hier een luxe-belasting kennen op auto's) heeft Dacia een behoorlijke groei doorgemaakt. Vooral de Sandero en de Duster waren hier debet aan.

Dacia is eigenlijk wat Skoda vroeger was (goedkoop, behalve zoals gezegd in Nederland) En Moederbedrijf Renault wil dat graag zo houden.

De baas van Dacia England, Louise O'Sullivan, heeft in een interview met AUTOCAR duidelijk te kennen gegeven dat een grotere Duster er niet gaat komen. De reden is simpel: Een groter model drijft de prijs op en komt daarom niet meer overeen met het idee van "low-cost". Daarnaast is het ook zo dat een hogere prijs het verschil met anderen kleiner maakt waardoor een deel van de doelgroep ook elders gaat kijken.

Onlangs heeft Dacia (eigenlijk Renault) nog een wijziging bij de dieselmotoren aangebracht. Ook de nieuwe Duster is leverbaar als "Bleu Engine". Dit is een schonere variant door toevoeging van AdBlue aan de uitlaatgassen. Maar ook deze variant gaat onze neus voorbij. Diesels worden in Nederland te duur door de CO2-normen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.


Richard
verified_user
19-12-2018 om 20:27
Ik ben wel benieuwd waarom je specifiek 2021 noemt. De Lodgy is er al een hele tijd. Dacia/Renault geeft zelf aan dat voor een 7 zits versie van de Duster er teveel moet wijzigen waardoor de prijs teveel stijgt. Hierdoor wordt de kans wel kleiner dat hij er daadwerkelijk komt.

Frank Alexander
12-12-2018 om 9:06
Ik verwacht in 2021 de opvolger van de Lodgy en dit zal een grote versie (7 zits) van de Duster kunnen zijn. Vraag is of hiermee de naam "Lodgy" komt te vervangen.

Richard
verified_user
17-09-2018 om 21:17
Hallo Eugène, Aangezien de Lodgy het enige model is dat nog geen echte make-over heeft gehad zo dat best wel kunnen. De naar buiten gebrachte codes wijzen hier echter niet op. Maar het zou Dacia hiermee best kunnen lukken om ons op het verkeerde been te zetten...

Eugène Wildenberg
14-09-2018 om 6:54
Het zou zo maar kunnen zijn dat de grote Duster de naam Lodgy krijgt. Daarmee komt de bestaande Lodgy te vervallen. Zo heeft de oude MCV eigenlijk niks te maken met de nieuwe. Deze is niets anders dan een Sandero Break. Of zoals wij gewend zijn te noemen een stationwagon.
arrow_upward