menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Hoever kom je met een Duster ZONDER wielen?

event
19-08-2018
account_circle
Leandro
folder
Dacia Duster
forum
0

Als we het over een auto hebben, dan heeft deze meestal 4 wielen. Drie is natuurlijk ook mogelijk; denk maar aan de schattige autotjes van vroeger. Als hij meer dan vier wielen heeft wordt het al snel iets zoals een vrachtwagen.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden die we niet zo vaak zien, en zeker niet op de openbare weg.

Zoals we ondertussen weten staat de Duster zijn mannetje in het terrein. Natuurlijk zijn er SUV's die beter zijn. Af fabriek dan, wel te verstaan.

Een bedrijf in Roemenië heeft daarom de nieuwe Duster maar eens onder handen genomen. En niet zomaar om er 1 Duster mee aan te passen. Nee, de aanpassing is gemaakt met het idee dat dit wel eens heel goed toepasbaar is voor bepaalde doelgroepen. Hierdoor kan het uitgewerkte idee commerci?el wellicht interessant zijn en dus geld opleveren!

Duster in de sneeuwIn theorie is het idee heel simpel. Haal de wielen van de Duster af en vervang ze door rupsbanden! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar ze zijn er mee aan de slag gegaan.

Aangezien de Duster in 4x4 uitvoering een heel eind komt in het terrein zal hij, uitgerust met de nieuwe set rupsbanden, bijna niet meer te stoppen zijn.

De Duster met de set rupsbanden zou niet misstaan op een tunings-show. Echter aangezien deze aanpassing niet echt geschikt is voor de openbare weg hebben de ombouwers ervoor gekozen om hem te laten zien op de "Black Sea Defense & Aerospace event" in Boekarest.

De set moet nog verder worden ontwikkelt waardoor het mogelijk moet worden om in 1 uur tijd een gewone Duster te voorzien van de set rupsbanden. Hierdoor wordt de auto natuurlijk heel interessant voor bepaalde beroepsgroepen.

Denk hierbij niet alleen an Defensie, maar ook aan hulpverleners. Of andere bedrijven die op moeilijk bereikbare plekken werken. Je zou bijvoorbeeld de Duster ook in "VAN" uitvoering van deze set kunnen voorzien. De "VAN" uitvoering heeft geen achterbank en alles wat erbij hoort. Hierdoor neemt de laadruimte van de Duster enorm toe.

Combineer dit met de set rupsbanden en het plaatje is compleet. Een auto die in de basis heel goedkoop is, een set rupsbanden toevoegen (prijs ligt rond de 10 a 11.000 euro) en je hebt een voertuig dat bijna onverslaanbaar is.

Uiteindelijk betekent het dat de Duster grofweg rond de €25.000 zal kosten (in Roemenië, wel te verstaan).Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward