menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Geen brilhouder in je Dacia? Geen probleem!

event
01-07-2018
account_circle
Richard
folder
Overig
forum
0

Er zijn veel mensen die een bril dragen. Sommigen alleen in de auto, anderen wisselen de gewone bril met een zonnebril in de auto. Maar waar laat je dan de bril die je niet draagt?

Dacia (eigenlijk Renault) kent daar een pasklare oplossing voor! In de onderdelenlijst van Renault komt namelijk een brilhouder voor die naadloos past in het interieur van de huidige Dacia's.

De montage is heel eenvoudig. Het is een klusje dat waarschijnlijk iedereen wel kan doen. Je hoeft geen gaten te maken, alles is al aanwezig.

Het begint natuurlijk met het bestellen van de onderdelen. Hiervoor heb je de volgende twee onderdeelnummers nodig:

  • 1 stuks 739484574R (de brilhouder)
  • 2 stuks 7703081130 (de kunststof pluggen)

Elke Dacia/Renault dealer kan deze voor je bestellen. De brilhouder wordt geleverd inclusief de twee schroeven voor de montage.

Aan de bestuurderszijde zijn boven de deur twee vierkante plastic plaatjes te zien. Deze kun je eenvoudig verwijderen door er een schroevendraaier achter te zetten. Als je een beetje kracht in je vingers hebt dan kan het zelfs zonder de schroevendraaier.

Je krijgt nu twee vierkante gaten te zien met in elk gat weer twee andere gaten. Het ronde gat is voor het centreren van de brilhouder tijdens de montage; het vierkante gat dien je te voorzien van de vierkante pluggen die je besteld hebt.

De pluggen kun je gewoon in het gat duwen; deze "klikt" zichzelf vast. Vervolgens pak je de brilhouder en drukt deze op de plek waarbij je ervoor zorgt dat de ronde kunststof pinnetjes aan de achterzijde van de brilhouder terecht komen in de ronde gaten in de bekleding.

Nu kun je met een TORX-schroevendraaier de schroeven aandraaien, maar let op! Vast is vast! Zeker bij kunststof schroeven kun je makkelijk te hard aandraaien.

Tip: mochten er meer brildragende mensen regelmatig in je auto zitten dan kun je nog meer van deze brilhouders plaatsen. De drie handvatten in de auto kun je namelijk verwijderen en vervangen door de brilhouders. De handvatten zijn geen keuringspunt voor de APK en mag je gewoon weghalen!

Hieronder vind je een aantal foto's:Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward