menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Domelagerkappen plaatsen op de Sandero

event
21-04-2018
account_circle
Leandro
folder
Dacia Sandero
forum
0

Domelagerkappen DaciaVandaag maar eens een onderwerp waar velen niet aan denken, namelijk onderhoud dat wellicht noodzakelijk wordt in de toekomst.

Eigenlijk gaat het om iets heel simpels. Zo simpel dat het niet gedaan wordt!

Onze Dacias's zijn, net als alle andere auto's, voorzien van vering en schokdempers. Deze dempers worden gemonteerdmet bouten en moeren aan de onderzijde bij het wiel, en met moeren aan de bovenzijde in de carrosserie.

Voor de moeren aan de bovenzijde bestaan bij Renault speciale afdekkapjes. Uiteraard worden deze dan bij Dacia niet toegepast. Deze kapjes zorgen ervoor dat de schroefdraad schoon blijft en niet roesten kan. Voordeel hiervan is dat bij vervanging de moeren makkelijk los te maken zijn.

Deze kapjes kosten niet veel; ongeveer €2 wil de dealer er voor hebben. Overigens kun je niet bij elk model Dacia makkelijk bij de bovenkant van de veerpoten komen. Bij de Logan's, de Duster's en de Sandero's gaat het makkelijk. De Lodgy's en de Dokker's zijn heel lastig te bereiken.

Voordat ik de kapjes heb geplaatst bij onze Sandero heb ik de schroefdraad eerst voorzien van kopervet als extra bescherming. Vervolgens pak je het kapje uit de verpakking en plaatst deze bovenop de schroefdraad. Job done!Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward