menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Bumperbescherming aanbrengen bij de Lodgy

event
16-01-2018
account_circle
Richard
folder
Dacia Lodgy
forum
0

Bumperbescherming bij de Dacia Lodgy Tegenwoordig zijn de meeste bumpers voorzien van een mooie laklaag. Zowel de voorbumper als de achterbumper staan er mooi glanzend bij. Maar dat betekent ook een leuke kostenpost als ze op enerlei wijze beschadigen bij het uitladen.

Hoewel de achterbumper van mijn lodgy nog onbeschadigd is ben ik toch op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze te beschermen. Wat blijkt? Er zijn diverse mogelijkheden. Zo bestaan er doorzichtige folies die je op de lak kunt plakken. Ze bestaan ook in allerlei kleuren en motieven zoals carbonlook bijvoorbeeld.

Bumperbescherming bij de Dacia Lodgy Best mooi om te zien. maar om maar even in de juiste term te blijven: "Er kleeft een groot nadeel aan vast". Want op termijn krimpen de meeste folies terwijl hierbij aan de rand dan de lijmlaag wel blijft zitten. Resultaat: een lelijke rand.

Dan zijn er ook kant en klare strips van metaal of aluminium of zelfs verchroomd. Ook heel mooi maar erg opzichtig. Ik heb daarom gekozen voor een kunststof variant van ABS. Deze afkorting staat voor Acrylonitril-butadieen-styreen. ABS is een vormvast materiaal en heeft weinig neiging tot vervorming. Autobumpers worden om die reden hier ook vaak van gemaakt.

Bumperbescherming bij de Dacia Lodgy De door mij gekozen variant is voor een klein bedrag (rond de 25 euro) te vinden op bijvoorbeeld Ebay. Omdat de kleur overeenkomt met het zwart van mijn achterbumper past het goed bij elkaar. Als je zou willen kun je het zelfs lakken. Het monteren is heel eenvoudig.

Als eerste moet je er voor zorgen dat de bumper schoon en vetvrij is aangezien de sABS strip door middel van dubbelzijdige tape gemonteerd wordt. Deze tape is overigens al op de strip aangebracht.

Vervolgens controleer je eerst of de pasvorm inderdaad wel klopt. In mijn geval was dat inderdaad zo. Dan kun je vervolgens de beschermstrip van de dubbelzijdige tape verwijderen. Zorg er wel voor dat je hierbij niet de tape aanraakt om een maximale kleefkracht te behouden.

Bumperbescherming bij de Dacia Lodgy LET OP: zodra de tape de lak raakt kun je niet meer corrigeren, zorg er dus voor dat je de strip wel direct op de juiste plek plakt. Na het plaatsen van de strip wordt aangeraden om de auto tenminste 48 uur niet te wassen om er voor te zorgen dat de tape maximaal kan hechten aan de ondergrond.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward