menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Broertje van de Duster is officiëel bekend gemaakt

event
19-11-2017
account_circle
Richard
folder
Renault
forum
0

The new Renault DusterZoals je hier onlangs al hebt kunnen lezen komt er in 2018 een nieuwe versie van de Dacia Duster uit. Na zijn release in 2010 is de Duster een aantal keren vernieuwd. En nu is het dan tijd voor een complete make-over.

Maar als de Dacia Duster een make-over krijgt, dan gaat zijn broertje onder de Renault merknaam hier ook van profiteren. Zo is er dus een paar dagen geleden een nieuw persbericht uitgegeven over de komst van deze variant.

We zullen hem hier in Europa echter niet gaan zien, althans niet via de offici?le dealers. Hij is namelijk bedoeld voor onder andere de Zuid-Amerikaanse landen.

Hoewel ze voor een groot deel met elkaar overeen komen zijn er wel heel duidelijke verschillen. Aan de buitenzijde valt de compleet andere grille op, met natuurlijk het Renault Logo. Dit logo moest zo groot worden dan de motorkap zelfs daar voor aangepast moest worden. Wat dan vooral opvalt is de overeenkomst met de andere Renault-Dacia's die in Zuid-Amerika rondrijden. Het verlaagde deel onder de grille wordt daar ook bij de Sandero en de Logan gebruikt.

De strip boven de kentekenplaat wordt onder andere leverbaar, afhankelijk van uitvoering, in chroom. Er zullen ook andere lakkleuren beschikbaar komen, net als andere velgen. Grootste wijziging: In Zuid-Amerika zal de nieuwe Duster geleverd gaan worden met een atmosferische 2.0 liter met 145PK.

In het interieur valt vooral de wijziging aan de luchtrooster op. Bij de Dacia-variant zijn deze rond, de Renault-variant heeft rechthoekige ventilatie openingen gekregen. Uiteraard is het stuur aangepast zodat ook daar het Renault-logo zichtbaar is.

Overigens heeft de Renault Duster een optie die wie hier hoogst waarschijnlijk niet zullen krijgen: namelijk Remote Engine Start. Hiermee kan de bestuurder de auto op afstand starten en de automatische airco activeren. Afhankelijk van het jaargetijde is het hiermee mogelijk om de auto voor vertrek al te koelen danwel te verwarmen. Samen met het keyless entry is de Duster er dan weer behoorlijk luxer op geworden.

Keyless entry en remote Engine Start zijn functies die het leven een stukje makkelijker kunnen maken. Ze kunnen er echter ook voor gaan zorgen dat Dacia in de diefstal-statistieken gaat belanden. Het zijn immers beide functies die een draadloos signaal verzenden dat meer opties bied dan het signaal van de deurvergrendeling.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward