Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
Contact
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Ingestuurde foto's
Terugroep-acties
Voorwaarden
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.


Richard
13-07-2019 om 10:19
@Christiane V.: De boordcomputer is er in verschillende uitvoeringen. Dat je niet verder komt dan stap twee geeft aan dat je de eenvoudige variant van de boordcomputer hebt. Dit betekent ook dat je niet de mogelijkheid hebt om de andere afbeeldingen in de boordcomputer te krijgen.

Dit heeft te maken met de software voor de boordcomputer. Wil je meer gegevens zien? dan zul je de gehele teller-unit moeten vervangen. En dan heb je een boordcomputer die de gegevens wel zou kunnen weergeven maar dat wil niet zeggen dat de gegevens daar ook binnenkomen!

Deze gegevens moeten wel door de centrale computer (ECU) verstrekt worden. En het is maar de vraag of dit zo is.

Richard
13-07-2019 om 10:11
@Chrisje: Welk type Sandero heb je gekocht en van welk bouwjaar is deze? De boordcomputer zou in ieder geval iets moeten weergeven. Maar: de hoeveelheid informatie is afhankelijk van het land waar de auto geleverd is. Dus voor een auto die geimporteerd is kan dit afwijken. Een setup doen is niet mogelijk.

Christiane V.
12-07-2019 om 9:45
Ik kan in de boordcomputer niet verder dan stap 2 ! Kan er een reset gedaan worden ?

Chrisje
09-07-2019 om 10:30
Hallo, ik heb een Sandero 2de Hands gekocht en de boordcomputer geeft "niets" weer !! In de handleiding staat ook niet hoe je een setup kan doen.... Weten jullie dit ?

Richard
27-02-2019 om 18:35
Hoi Jeroen! Bedankt voor je berichtje. Welke uitvoering van de Lodgy heb je, als ik vragen mag? de mogelijkheden van de boordcompter worden sterk bepaald door de uitvoering die je hebt. Een enkele optie is vrij te schakelen. Echter de boordcomputer maakt deel uit van de complete teller-unit en is derhalve afhankelijk van de software in de teller-unit. Zomaar upgraden gaat dus niet. Hoogstwaarschijnlijk zou je de teller-unit kunnen vervangen door een variant met een andere softwarestand maar dat is niet goedkoop. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook nog een BIC geinstalleerd waardoor ik ook het ECO scherm met alle verbruikscijfers zichtbaar heb op het MediaNAV. Maar daar is dus wel een hardware-wijziging voor nodig. Overigens, ik had verwacht dat MediaNAV zowel carplay als android auto zou ondersteunen maar blijkbaar is dat niet zo. Ik kom deze week nog bij de dealer en zal er eens naar vragen..

Jeroen
26-02-2019 om 16:59
Ha Richard, mooi verhaal en mooie duidelijke plaatjes.
Wij hadden vroeger (vanaf 2009) een Logan MCV waar een LPG tank ingebouwd is. Met de Logan waren wij erg verwend en hadden wij bovengenoemde functionaliteiten (more or less). Of het verbruik nou in km /1 liter of liter / 100km is maakt me niet eens zo superveel uit.
Wij hebben nu (vanaf december 2018) een Lodgy (bifuel), maar daar zitten bijna geen enkele van bovengenoemde functionaliteiten in; niet hoeveel die verbruikt (niet actueel en niet opgeteld), niet de actieradius van de benzine (die van gas is voor mij niet zo spannend).
Wij gaan vaak naar DK en daar hebben ze geen gas. Als je na een aantal dagen dan alleen op benzine rijdt is het wel prettig te weten hoeveel je nou echt nog kan rijden (als ik in NL het gas leegrijd, kan ik met de benzine altijd nog naar een pomp).
Verder hebben wij MediaNAV en dus geen klok. Omdat ik qua werk naar Amsterdam moet is de navigatie voor mij meestal onbruikbaar, omdat de A1 nu nog niet op de nieuwste MediaNAV kaart zit :(.
Ook geeft de MediaNAV niet mijn echte snelheid weer, dat vond ik ook altijd prettig bij navigaties.
Helaas is het ook de versie die alleen iPhone en nog niet Android Car ondersteunt, zodat wij meestal (van ellende) de MediaNAV dan maar uitzetten - dan is op zijn minst een klokje wel leuk.

Maar...als jij een goede tip zou hebben om de boordcomputer te updaten, zou dat het rijplezier van ons in de Lodgy wel ernstig verhogen! Heb jij enig idee, wie ik zou kunnen benaderen om de boordcomputer te upgraden?

mewob
05-01-2018 om 21:07
Mooi en duidelijk verhaal / uitleg ik ben benieuwd naar het vervolg verhaal

Peter
27-11-2017 om 17:07
dan blijven we maar rekenen tijdens de rit

Richard
27-11-2017 om 17:03
Peter, dat is alleen mogelijk door via de OBD-poort en aparte software een wijziging aan te brengen in de instellingen van de boordcomputer. Dit is alleen aan te raden als je voldoende kennis hebt. Breng je namelijk de wijzigingen aan op de verkeerde plek dan loop je het risico dat je boordcomputer of zelfs de overige delen van de auto heel vreemd gaan doen.

Peter
26-11-2017 om 14:23
Hoe kan je de liters/km omzetten naar km/liters