menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Familie van de Dacia Duster in verre oorden

event
06-11-2016
account_circle
Richard
folder
Dacia Duster
forum
0

De Dacia Duster gaat al weer een aantal jaren mee. In deze tijd hebben we toch wel wat wijzigingen doorgevoerd gezien. Andere bekleding, het dashboard is zelfs compleet veranderd, verschillende series in gelimiteerde oplages zoals de serie Robuust en nu de Blackshadow.

Familie

Maar elders op de wereld Heeft de Duster ook familieleden. Zo kennen we ook de Renault variant van de Duster, die dan ook gewoon Renault Duster heet. Het verschil zit hem dan in de styling van de auto zoals een andere grille en logo's. Wellicht is de Renault variant wat luxer uitgevoerd. Ook andere motoren zijn dan mogelijk, zelfs in combinatie met een automaat.

In een eerder bericht zag je ook al de Duster Pickup voorbijkomen, eerst als beperkte oplage door een bedrijf besteld als enkelcabine, later de dubbelcabine. Tegenwoordig is hij ook als Renault variant te koop.

Maar er is meer familie bijgekomen, namelijk een variant die de naam Nissan Terrano draagt! ja, je leest het goed: ditmaal geen Dacia of Renault variant maar een Nissan-versie. Renault en Nissan hebben al jaren een samenwerkingsverband. Daarom kan de Duster dan ook via Renault bij Nissan terecht komen. Maar ook deze zoveelste versie van de Duster komt niet naar ons werelddeel.

Duster en Terrano

De Renault Duster en broertje Nissan Terrano rijden zij aan zij in India! Zijdelings is nog steeds de Duster in de vorm van de carrosserie van de Nissan te herkennen; de voor- en achterzijde hebben echter een geheel eigen gezicht gekregen. Wat motoren betreft zijn beide precies hetzelfde. Zelfs de ophanging is niet gewijzigd; dezelfde monocoque constructie, vering setup, remmen, banden en de hydraulische stuurbekrachtiging worden gedeeld tussen de twee broers. Beiden zijn uitgerust met een 2-wheel drive setup, wat betekent dat hardcore off-road rijden beperkt is. De Terrano en Duster voeren een nek aan nek race in termen van dynamiek.

De Nissan onderscheidt zich eigenlijk alleen door de vormgeving; afhankelijk van de gekozen versie zit er nog iets verschil in de uitrusting.

Overigens heeft Dacia een uitgebreide familie: sinds de overname door Renault zijn de modellen onder verschillende merknamen ter wereld gekomen. Zelfs Lada doet mee; de Logan MCV zoals we die hier zagen vanaf 2007 (heb ik zelf ook) wordt in Rusland onder de naam Lada Largus Cross verkocht.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward