menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Duster, een wereldauto

event
29-05-2014
account_circle
Richard
folder
Renault
forum
0

De Duster wordt natuurlijk niet alleen in Europa verkocht. Nee, hij gaat de hele wereld over. Zie bijvoorbeeld de Duster in dit artikel. Profiterend van de uitvoering van de Johannesburg Motor Show, is deze Renault Duster voorbereid voor Zuid-Afrika als Detour Concept, die verschilt van de rest van het gamma door zijn meest avontuurlijke en gedurfde esthetiek. Zo is de auto in een two-tone body tint (oranje en zwart) gespoten en deze kleurstelling wordt herhaald in de 18 inch lichtmetalen velgen.

Dit prototype is voorzien van verlichting aan de voorzijde van de dakdragers. De tekst op de zijkant van de auto is mijlenver nog te lezen. Een interessant detail vind je aan de voorzijde. De verlichting is aangepast aan datgene wat hier in Europa geleverd wordt. Daarnaastt heeft de grille een geheel eigen ontwerp. De bumper is wel conventioneel maar is wel voorzien van een soort kunststof pushbar zoals deze op bepaalde modellen in Argentinie wordt geleverd.

Achterlichten in LED-optiek, een spoiler en een dubbele verchroomde uitlaat is natuurlijk toegevoegd. Verwacht wordt dat deze aanpassingen een opstapje zijn naar een facelift van de Duster in Brazilie.

Ondertussen kennen we al weer een hele rij aan varianten van de Duster. Niet alleen in uiterlijk waarbij voornamelijk de voorzijde in het oog springt. Ook de binnenzijde met een geheel vernieuwd dashboard. En Dacia zal niet stil blijven zitten. Daar waar in diverse landen nog de variant wordt geleverd die we hier in Europa zagen, zal ook de vernieuwde Duster 'oprukken'.

De Duster Detour Concept is in ieder geval gebaseerd op de Duster zoals deze in de fabriek in Chennai, India, wordt gemaakt en heeft als kloppend hart de 1.6 liter benzine of de 1.5 liter diesel.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward