menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Roest Duiveltje steekt de kop op

event
06-04-2013
account_circle
Richard
folder
Overig
forum
0

Eindelijk! Het weer gaat de goede kant op. Mensen worden weer vrolijker, we gaan langzaamaan richting warmere tijden. Vandaag was het goed toeven buiten en dus werd het tijd om de Dacia te inspecteren. Dit doe ik altijd na de winter. En dat was wel schrikken! Ik vond namelijk behoorlijk wat roest op mijn Dacia.

In het bijzonder op de deur linksachter. Dat betekent dus dat er werk aan de winkel is. Wellicht ga ik het zelf doen maar misschien laat ik het wel door een specialist doen.

Zoals de meesten wel weten is mijn auto ook onderdeel van deze site. Vanaf het eerste begin ben ik zuinig geweest op de auto en deze is dus absoluut niet verwaarloosd. 3 a 4 keer per jaar wordt de auto geheel schoongemaakt en in de was gezet; bij 1 a 2 keer daarvan wordt de lak zelfs ontdaan van alle onregelmatigheden door middel van een poetsbeurt met speciale klei. Hierdoor wordt de lak zo glad dat vuil niet blijft kleven.

De auto is van augustus 2007 en moet dus nog 6 jaar worden. Deze mate van roest mag volgens mij niet gebeuren bij een goed onderhouden auto. Mijn vorige auto (een nissan bleubird) was 17 jaar oud toen hij wegging. En dat was niet vanwege een slechte carrosserie maar vanwege motorproblemen. Hoewel Dacia 6 jaar garantie geeft op het plaatwerk is dat hier niet van toepassing omdat ik het onderhoud zelf uitvoer.

Technisch gezien maakt dit niets uit. In november is de auto nog helemaal schoongemaakt en gepoetst; toen was dit roestprobleem nog niet aan de orde. Maar aangezien er niet jaarlijks een "vinkje" gezet is op een onderhoudsrapport van de dealer zal men elke claim afwijzen (ondanks dat met een jaarlijkse beurt dit niet te voorkomen was geweest).Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward