menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Daciamodellen

Nieuwe uitdaging voor de Dacia Lodgy

event
22-05-2013
account_circle
Richard
folder
Dacia Lodgy
forum
0

Dacia Lodgy Ondertussen rijden er al weer een behoorlijk aantal Lodgy's rond. En natuurlijk wordt de media weer in de gaten gehouden of er problemen naar boven komen. Maar Dacia heeft ondertussen een goede reputatie opgebouwd wat betrouwbaarheid betreft dus dat zit wel goed.

Dat wil echter niet zeggen dat er niets aan kan mankeren. Bij elk merk auto ontstaan er wel eens problemen of storingen en dus ook bij Dacia. Bij Autoweek gaan ze nu eens kijken wat er naar boven "komt drijven". Ze hebben nu de Lodgy met de 1.2 TCe motor als duurtester opgenomen in de vloot auto's die ze in gebruik hebben. Het komende half jaar krijgt de Lodgy het zwaar te verduren met een keur aan verschillende chauffeurs.

En dat was al direct te merken. Een van de Autoweek-chauffeurs presteerde het om de auto ondanks de aanwezige parkeersensoren toch tegen een muurtje te parkeren. Gewoon dom natuurlijk om niet te kijken waar je parkeert en volledig te vertrouwen op de sensoren.

Het meubilair wordt niet als uitmuntend beschouwd, zeker niet voor lange ritten. Dit is iets dat ook al over eerdere modellen werd gezegd. Gemakshalve wordt vergeten dat dit een subjectief iets is. Zelf rijd ik zonder een centje pijn als het nodig is in 1 keer naar Zuid Frankrijk waarbij alleen gestopt wordt voor het tanken. Na 1200 km stap ik nog steeds uit zonder me geradbraakt te voelen.

In de Autoweek van deze week staat een compleet artikel over de ingebruikname van de Lodgy als duurtester. Wat er echter aan opvalt is dat ze in een Ambiance-uitvoering rijden die niet voldoet aan de brochure die door Dacia wordt uitgegeven. Volgens deze lijst (uitgave februari 2013) is het namelijk niet mogelijk om het Media NAV systeem in de Ambiance-uitvoering te bestellen. Bij de Lauréate-versie is het optioneel en bij de prestige-versie is het standaard gemonteerd. Wellicht om de heren autojournalisten wat milder te stemmen? (zie opmerking in het autoweek-artikel).

We zullen afwachten wat er in het komende half jaar aan commentaar komt vanaf de redactie. De uitdaging is aangegaan...Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward