Dacia Duster

Mooi prijsje voor de Dokker

03-05-2013
RichardMCV
Dacia Dokker
0

Dacia Dokker De laatste tijd is hier met regelmaat informatie verschenen over de Dacia Dokker. Vele foto's zijn de revue gepasseerd en op diverse plaatsen heb ik de Dokker op de digitale "plaat" vastgelegd. Wat echter nu pas gemeld kan worden is de lijst met uitrustingen maar bovenal de prijsstelling!

Dacia Nederland heeft de officiële prijs bekend gemaakt van de Dokker. Deze vooral ruime auto is aan te schaffen vanaf 15.990 euro, exclusief rijklaar maken en overige kosten uiteraard. Voor deze prijs mag je je eigenaar noemen van een Dokker in de Ambiance-uitvoering, met de TCE 115 benzine motor. De Lauréate uitvoering zorgt ervoor dat er 17.990 euro’s richting de dealer geschoven moeten worden. Wil je graag een diesel-uitvoering dan is er keuze uit 1 motortype: de dCi 90. Hiervoor moet je 19.490 aan euro's overdragen.

De belangrijkste standaarduitrusting van de Dokker omvat onder andere: ABS, frontairbags, zij-airbags, 3-punts veiligheidsgordels, kommavormige hoofdsteunen, hydraulische stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, electrisch bedienbare ramen, electrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, zijschuifdeur rechts met uitzetraam, asymmetrische achterdeuren, toerenteller, dagrijverlichting, stuurwiel in hoogte verstelbaar, radio voorbereiding, opbergplank boven de voorruit, oprolbare bagageafdekhoes, stalen velgen, bandenreparatieset.

Bij de Lauréate-uitvoering worden daar de onder andere de volgende zaken aan toegevoegd: Zijschuifdeur links en rechts met uitzetramen, bumpers en spiegelkappen in kleur, dakrails, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, handbediende airco, mistlampen, snelheidsbegrenzer, boordcomputer.

Opties zijn er natuurlijk ook, afhankelijk van de uitvoering: reservewiel, ESP (is gratis maar dient wel aangevinkt te worden), stoelverwarming, parkeersensoren, lichtmetalen velgen en meer..

Accessoires kent men ook al direkt zoals: achterbakbescherming, hondenrek, mattensets, middenarmsteun, windschermen, spatlappen, alarm, trekhaak, dwarsdragers..

Het gemiddeld verbruik van de Dokker met de benzine-motor is volgens de brochure 1:16,1. De diesel kent een verbruik van 1:22,2. Of deze waarden gehaald worden zal de praktijk uitwijzen. De dokker legt 1180 kg in de weegschaal voor zowel de benzine als de dieselversie. Beide versies mogen een geremde aanhanger trekken van 1200 kg en de maximale kogeldruk daarbij is 75 kg.

Hieronder vind je de officiële foto's die van de Dokker zijn uitgegeven:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.