menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Een Dacia voor de minder valide medemens

event
14-03-2013
account_circle
Richard
folder
Dacia Dokker
forum
0

Rolstoel in een Dacia (Met dank aan Eugene)

Bij de "oer" MCV heeft men er al eens de zaag in gezet. En niet zomaar... Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd ten voordele van de minder valide mensen onder ons. Want zeg nou zelf, wil je de hele dag maar binnen zitten op één plek?

De valide mensen onder ons vinden dat niet leuk maar dat geldt ook voor mensen die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn. En dus is er van de Dokker een versie ontwikkeld waarin achterin makkelijk een rolstoel past.

Uiteraard zijn hiervoor diverse aanpassingen noodzakelijk. Niet alleen het onderstel wordt compleet aangepast; ook de laadvloer en bumper blijven niet origineel. Natuurlijk moet er ook een bevestigingssysteem worden aangebracht zodat de rolstoel op de plek blijft en dus ontbreekt dat systeem dan ook niet. Uiteraard is er ook voorzien in een inklapbare oprijplaat.

De transformatie is volledig ontworpen, ontwikkeld en getest volgens de specificaties van de fabrikant. Zonder afbreuk te doen aan de actieve veiligheid en passieve aanpassing heeft men gewoon een garantie van 3 jaar op onderdelen en arbeid.

Het ontwerp en de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn onderwerp van diverse studies geweest om tot een hoge mate van kwaliteit en afwerking te komen. Voor dergelijk transformaties zijn vaak innovatieve oplossingen nodig. De originele brandstoftank is gehandhaafd. De vloer is voorzien van een antislip-laag.

Er zijn drie varianten mogelijk:

  • Variant 1: geen achterbank. Op deze wijze passen nagenoeg alle soorten rolstoelen. Dit sluit aan bij het regelmatig gebruik.
  • Variant 2: 1 extra zitplaats rechtsachter.
  • Variant 3: met achterbank. Deze bank kan opgeklapt worden bij het vervoer van de minder valide mens; in het andere geval kun je met 5 personen nog steeds de auto gebruiken.

Overigens: Deze versie is vooralsnog niet leverbaar via de importeur. Hij wordt bij een speciale afdeling van Renault Frankrijk gemaakt. Deze afdeling bouwt diverse auto?s om, zoals de Logan MCV, Renault Kangoo, Master, Traffic, enz..Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward