menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Dacia Dokker VAN tijdens opening Dacia Store Utrecht

event
21-04-2013
account_circle
Richard
folder
Dacia Dokker
forum
0

Afgelopen week tijdens de opening van de Dacia Special Store in Utrecht was de Dacia Dokker in zowel de persoonsuitvoering alsook de "grijs kenteken" versie te bewonderen.

De besteluitvoering van de Dacia Dokker die aanwezig was en buiten bij de ingang stond zodat je deze in het volle zonlicht kon bekijken was echter wel een versie die naar alle waarschijnlijkheid niet in Nederland geleverd gaat worden.

Wat is dan het verschil? De aanwezige versie van de Dacia Dokker had een tussenwand van gaas. Hier in Nederland zal dat, net als bij de Logan VAN het geval was, een dichte tussenwand worden. En dat is best jammer. Op de foto's die volgen aan het eind van dit artikel kun je namelijk zien dat het mogelijk is om de voorstoel te kantelen danwel uit de auto te verwijderen. Voordeel hiervan, in combinatie met het gaaswerk, is dat je langere lengtes tot onder het dashboard kwijt kunt! Met deze mogelijkheid verleng je de laadruimte van 1,9 meter naar 3,1 meter! (deze optie heet in Belgie: Dacia Easy Seat).

En dat is een forse uitbreiding. Weliswaar geldt deze lengte van 3,1 meter voor hooguit de breedte van de passagiersstoel maar het geeft veel extra mogelijkheden. Om dit te bewerkstelligen bij de versie met het gaaswerk hoef je niet meer te doen dan de deur in het gaaswerk open te zetten. Deze kun je vervolgens fixeren in een speciaal daartoe aangebrachtge opening naast de bestuurdersstoel.

Door deze deur te fixeren blijft de bestuurder beschermd tegen rondslingerende materialen. Maar de Nederlandse overheid zal wel weer andere eisen stellen.

Een paar belangrijke gegevens:

De laadruimte van de Dokker VAN bedraagt maar liefst 3300 liter; het laadvermogen is vastgesteld op 750 kg. De hoogte van de laaddrempel bedraagt 570mm, de schuifdeurbreedte bedraagt 703mm, breedte van de laadopening onderaan bedraagt 1189mm, breedte van de laadopening bovenaan is 1082mm en de ruimte tussen de wielkasten bedraagt 1130mm.

Komende maand zal deze Dokker bij de meeste dealers te bewonderen zijn.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward