menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Luidsprekers aanpassen in je Dacia, deel 3

event
08-07-2012
account_circle
Richard
folder
Overig
forum
0

condensatorZo, ik ben weer een eind opgeschoten met de ombouw van het audio-systeem in mijn MCV. In deel twee van de ombouw was de basis al te zien waarop het systeem gebouwd wordt. Aangezien het geheel van MDF gemaakt wordt moesten er veel diverse plankjes van verschillende afmetingen gemaakt worden.

Zo moesten er ook gaten in de bovenplaat gefreesd worden voor de filters en deze moesten natuurlijk wel gelijk van vorm zijn. Dus ik heb van dun triplex hout een mal gemaakt met daarin de benodigde openingen. Deze mal heb ik vervolgens met dubbelzijdige tape op de plaat geplakt zodat ik de openingen kon gaan uitfrezen. Deze werkwijze heb ik ook gebruikt voor de opening van de versterker, het Dacia-logo en de openingen voor de condensatoren.

Nadat ik de openingen gemaakt had konden deze worden overgenomen op de onderplaat zodat ik precies wist waar de plankjes gelijmd moesten worden die vervolgens de opstaande randen vormden van de bakjes. De bedoeling was eigenlijk om deze bakjes een vrolijke kleur te geven. Echter bij het op kleur brengen bleek dit niet zo mooi te zijn.

Net als bij de vorige laadvloer heb ik er voor gekozen om het geheel te bekleden met tapijttegels zodat alles aan het zicht onttrokken wordt. Voor de bovenzijde van deze audio-bak heb ik voor antraciet gekozen; de bakjes waarin de filters, de versterker en de condensatoren worden gemonteerd heb ik voorzien van grijs tapijt. Ook dit was diverse stroken snijden en vastzetten met dubbelzijdige tape.

Al met al was dit een enorme berg werk waar dus veel tijd in is gaan zitten. De installatie is nu zover af dat deze audio-bak in de auto geplaatst kan gaan worden om er (als het goed is) voorlopig niet weer uit te gaan. De laadvloer van de Lodgy is niet helemaal hetzelfde dus of de Lodgy komt er voorlopig niet of ik kan weer overnieuw beginnen. Ik vrees dat het het eerste is. Overigens heeft de Lodgy hier een groot nadeel tov de MCV in dit geval: de MCV kent luidsprekerroosters die niet meegevormd zijn met de deur waardoor ik grotere speakers kan monteren. De luidsprekerroosters van de Lodgy zijn meegevormd met de deurbekleding waardoor het veel lastiger wordt om te gaan ombouwen.

Klik op onderstaande foto's om deze op groter formaat te zien:

Nadat deze in de auto geplaatst is moet ik een aantal zaken afwerken, zoals:

  • Voedingskabels trekken van accu naar achteren
  • audio-signaal vanaf radio naar versterker brengen
  • luidsprekers in de deuren vervangen, inclusief kabels
  • tweeters aanbrengen in alle vier de deuren
  • kabels trekken van speakers en tweeters naar versterker
  • condensatoren aansluiten
  • eventueel verlichting aanbrengen onder het dacia-logo
  • allerhande kleine zaken.

De bedoeling is om dit hele systeem klaar te hebben bij de volgende meeting van de Dacia Club Nederland op 16 september. Dit betekent wel dat er nog redelijk weinig tijd over is. Met een goeie twee weken nog te gaan breekt de vakantie weer aan en dus ben ik 4 weken afwezig.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward