menu
arrow_back
home
Homepagina
person
Inloggen
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
sync_problem
Terugroep-acties
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Inloggen Registreren
Daciamodellen

Logan Sedan: Niet voor Nederland

event
08-12-2012
account_circle
Richard
folder
Dacia Logan
forum
0

Nieuwe Logan Sedan In hoog tempo heeft Dacia de modellenreeks de laatste tijd vernieuwd. Eigenlijk is alleen de Duster nog "oud". Met maar liefst zes nieuwe modellen (Sandero, Sandero Stepway, Logan Sedan, Dokker, Dokker VAN en de Lodgy) is het merk weer helemaal bij de tijd. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de Duster ook onder handen genomen gaat worden.

Op de Autoshow in Parijs stond de nieuwe Logan Sedan al te fonkelen. Het dashboard deelt hij met de Sandero en de Stepway. Met diverse hedendaagse opties zoals een 2 DIN audiosysteem en parkeersensoren kan deze helemaal meekomen.

Maar.. Nederland is geen sedan-land. Daarnaast is de huidige regelgeving rondom de CO2-uitstoot niet gunstig voor de auto. Dus we zullen deze variant hier niet op de weg gaan tegenkomen.

Motorkeuze

De auto is, afhankelijk van het land van leveren, te bestellen met vier motorvarianten. Aan benzinezijde is er keuze tussen twee motoren: de 1.2 16v en de TCe 90. De 1.2 16v 75 is een 1.149 cm? grote krachtbron, die zich zowel in de stad als op de snelweg in zijn sas voelt, ontwikkelt een vermogen van 75 pk (55 kW). Zijn verbruik blijft beperkt tot een matige 5,9 l/100 km en hij stoot slechts 137 g/km CO2 uit. De TCe 90, het nieuwe uithangbord van de motorknowhow van de Renault-groep, ontwikkelt 90 pk bij een erg laag verbruik: 5,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 120 g/km.

Aan dieselzijde zijn er twee versies van dezelfde 1.5 dCi-motor, die internationaal wordt geprezen om zijn betrouwbaarheid, zijn rijplezier en zijn prestaties. De nieuwe generaties van deze motor laten automobilisten genieten van een hoger koppel: respectievelijk 200 Nm en 220 Nm voor de dCi 75 en de dCi 90. Beide motoren krijgen in de Logan het label 'Dacia Eco²' dat garant staat voor lage verbruiks- en CO2-emissiecijfers: 3,8 l/100 km over de gemengde cyclus.

In alle gevallen wordt deze gekoppeld aan een vijf-versnellingsbak. Met topsnelheden van 156 kmh voor de 1,2 16V tot 175 kmh voor de TCe 90 kan de Logan vlot meekomen. De beide benzineversies wegen nog geen 1000 kg wat natuurlijk gunstig is.

Kleurenpalet van de Logan

Het kleurenpalet waarin de auto leverbaar is, is een oude bekend op één na: namelijk Bleu Person RPK. Dit is een nieuwe blauwe heldere en frisse kleur die de auto heel goed staat. Deze kleur wordt overigens ook op de Stepway geleverd.

Hoewel de auto zoals gezegd niet in Nederland leverbaar zal worden, is deze wel verkrijgbaar in de ons omringende landen. Voor meer Nederlandstalige informatie kun je de site van Dacia Belgi? bekijken.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Er zijn nog geen reacties

arrow_upward