Dacia Duster

Black Shadow; een uitgebreide fotoreportage

07-11-2016
RichardMCV
Dacia Duster
1

Op 25 oktober kon je hier al een artikel lezen over de nieuwe série Limitée Duster Black Shadow. De ene serie volgt de andere snel op. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een gelimiteerde uitgave.

Dacia heeft zelf maar een heel beperkt aantal foto's vrijgegeven van de Duster Black Shadow. Daarom ben ik zelf op pad gegaan om er meer te maken. De foto's in dit artikel zijn gemaakt bij Dacia dealer Munsterhuis in Hengelo. Bij deze wil ik nogmaals bedanken voor de mogelijkheid om foto's te maken.

Foto serie van de Black Shadow

De hier getoonde Duster Black Shadow is voorzien van de kleur Brun Vison. Persoonlijk vind ik het een heel geslaagde kleur.

Ondertussen kun je een Dacia geen spartaanse auto meer noemen. Alles wat je nodig zou kunnen hebben zit er eigenlijk wel op. Bijvoorbeeld zes versnellingen. Of electrisch bedienbare ramen. Of een airco. Of opbergruimte op diverse plaatsen in de auto. Of de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Of (optioneel) verwarmbare voorstoelen.

Of chromen randen om de ventilatie openingen. Chromen handgrepen ontbreken ook niet evenals lederen bekleding. Zelfs de nieuwe sleutels zijn voorzien van het Dacia-logo. Gaan we verder met stuurwielbediening. Duidelijk afleesbare tellers. Hoogglans middenconsole. 12V aansluiting in de middenconsole.

Speciale zwarte velgen horen er hier ook bij. En zilverkleurige mistlampkappen. Getinte ruiten. Van zwarte folie voorziene stijlen. Achteruitrijsensoren. Achteruitrijcamera. Cruisecontrol met snelheidsbegrenzer. Multimedia systeem met navigatie en 7" touchscreen, DAB+ ondersteuning, USB aansluiting.

Voldoende ruimte in de kofferbak, afgeschermd met een harde hoedenplank. Deelbare achterzitting. De krik is netjes opgeborgen uit het zicht. Ruime en comfortabele instap. De ramen van de achterportieren zijn ook electrisch verstelbaar op deze uitvoering. Een dashboard dat best wel luxe oogt (niet meer te vergelijken met de MCV uit 2007 die ik zelf heb).

Dan volgen nog een korte draad-antenne, spiegelkappen in hoogglans zwart, grille in hoogglans zwart en heldere koplampen. En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd!

Vanafprijs

De Duster Série Limitée Blackshadow is met een prijs vanaf 20.880 euro scherp geprijsd maar heeft desondanks een rijke uitrusting. Daardoor is hij extra interessant. De Série Limitée Blackshadow is vanaf september te bestellen en staat vanaf half oktober in de showroom.

Prijzen

  • TCe 125 4x2 kost 20.880 euro (waarvan grofweg 2.362 euro BTW en 6.480 euro BPM)
  • TCe 125 4x4 kost 23.880 euro (waarvan grofweg 2.732 euro BTW en 7.348 euro BPM)
  • dCi 110 4x2 kost 25.680 euro (waarvan grofweg 2.970 euro BTW en 7.776 euro BPM)
  • dCi 119 4x4 kost 28.180 euro (waarvan grofweg 3.111 euro BTW en 9.460 euro BPM)

Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Dusty1971
30-03-2020 om 23:01

Zeker een geslaagde kleur heb er zelf ook een uit 2017