Dacia Duster

Duster met opzet gecrasht

25-02-2011
RichardMCV
Dacia Duster
0

[image=collection,2011,side-impact,full]dacia-duster-side-impact-testing.jpg[/image]

Tsja, je gaat je afvragen, wie doet dat nou. Het antwoord daarop is: EuroNCAP. Deze instantie test allerlei auto's op veiligheid. Om een vergelijk te kunnen maken zijn hier regels voor opgesteld. Natuurlijk kun je over sommige regels redetwisten, maar door deze voor elke test te hanteren kom je wel tot vergelijkbare resultaten.

Om met de deur in huis te vallen: de Duster heeft tijdens de crashes "slechts" 3 van de 5 maxcimaal haalbare punten verdiend.

Bij EuroNCAP hebben ze weer een aantal auto's getest. En één daarvan was de Duster. Het resultaat van de test was niet erg bemoedigend en leidde tot kritiek. Niet alleen van potentiele kopers maar ook van EuroNCAP. Zij is van mening dat het jammer is dat de Duster niet zo veilig is als de modellen onder de Renault-merknaam.

Het is een welbekend feit dat de modellen onder de Renault-merknaam hoge scores halen. Dit is in het verleden al bewezen en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven.

Commentaar van EuroNCAP: De duster presteert slecht gezien het huidige niveau van veiligheid bij andere merken die in europa geleverd worden. Het is jammer dat Renault veiligheid bij Dacia niet dezelfde prioriteit geeft als bij het eigen merk.

Reactie van Renault: met het doel van Dacia in gedachten komt deze score overeen met de verwachting. Dacia zoekt naar betrouwbaarheid. De Duster profiteert van de aanwezige kennis bij Renault en heeft een hoog niveau van passieve veiligheid.

Resultaten:

  • bescherming volwassen inzittenden: score 74% (27 van 36 punten)
  • bescherming kinderen: score 78% (38 van 49 punten)
  • bescherming voetgangers: score 28% (10 van 36 punten)
  • veiligheidssystemen: score 29% (2 van 7 punten)

Er is ook een filmpje beschikbaar van de crashtest:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.